
Jókai kora, Jókai bora
„JÓKAI 200” című programsorozatunk soron következő programjának főszereplője természetesen nem más, mint Jókai és a bor.
more
„JÓKAI 200” című programsorozatunk soron következő programjának főszereplője természetesen nem más, mint Jókai és a bor.
more
A rendezvényt jelenlétével megtiszteli Jókai Mór szülővárosának, Komáromnak küldöttsége.
Köszöntőt mond JUDr. Keszegh Margit, a komáromi Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület elnöke, majd Számadó Emese, a Komáromi Klapka György Múzeum igazgatójának előadását hallgathatják meg „Érdekességek Jókai Mór életéből” címmel.
Vezetett kertsétán ismerkedünk tovább az író egy kevésbé ismert oldalával, a természet iránti olthatatlan rajongásával, a kertészet, a szőlészet, s a borok iránti szenvedélyével.
Záróakkordként a felvidéki HENGERICS PINCÉSZET kiváló borait kóstoljuk Jókai Mór egykori présházánál. A pincészet vezetőjének, Hengerics Péternek már a nagyszülei és a szülei is borászattal foglalkoztak. A 8 hektáros birtok története 1925-ben kezdődött a Komáromtól 17 km-re található Kővágón (Kamenica). Az itt termelt borokra elsősorban a különleges ízkarakter jellemző, a borok természetes úton, adalékanyagok nélkül készülnek a mai napig.
A borok mellé a Természetes Életmód Alapítvány alakor búzából készült finomságait kínáljuk.
Szeretettel várunk minden bor-, természet- és irodalomkedvelőt a Jókai Mór keze által „tündérkertté” változtatott svábhegyi kertben, ahol pompás rózsák, százéves fák, zöldellő szőlőültetvény, csodás panoráma és remek borok várják vendégeinket.
item(s) in basket
total:
Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.